Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand

Ellen De Craene en Jan Degrande in hun Bell Amuse dat bekroond werd met een Bib Gourmand.   foto: mye

AALTER - Het Bellemse restaurant Bell Amuse mag binnenkort het bordje Bib Gourmand aan de deur hangen want de inspecteurs van de Michelingids keerden er voldaan terug. Met De Duyventoren heeft de Bellemdorpweg nu twee bekroonde restaurants.

Begin november betekent een nieuwe editie van de Bib Gourmand Benelux, de gids met de beste restaurants met een menu onder de 37 euro.

In het kleine zusje van de Michelingids zijn dit jaar 57 nieuwe namen te vinden, waarvan 35 Belgische restaurants. Een van die 35 is restaurant Bell Amuse aan de Bellemdorpweg in de Aalterse deelgemeente. ‘Het is toch wel een verrassing’, zegt Ellen De Craene (32). Samen met haar man en kok Jan Degrande (35) baat zij Bell Amuse uit. ‘Op 10 januari volgend jaar zijn we vijf jaar open. En dit is toch wel een mooie erkenning, zeker als je ziet tussen welke goede restaurants we staan.’

Wat verwachten ze van de Bib Gourmand? ‘Misschien dat we hiermee nieuwe klanten kunnen aantrekken’, hoopt Ellen. ‘We zijn zeer dankbaar dat we een heel vast cliënteel hebben, maar het is natuurlijk altijd leuk als er nieuwe mensen over de vloer komen. Wat we zeker niet gaan doen, is proberen naar een hoger niveau te geraken. We staan immers gekend voor onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dat willen we zo houden.’

‘De timing is misschien niet zo goed. Wij verwachten in januari ons tweede kindje en normaal gezien moet ik platte rust houden. Het restaurant zal dus op sommige dagen uitzonderlijk gesloten zijn. Er is trouwens een echte babyboom in de Aalterse restaurants: de uitbaters in Nobelstede, Callas en ‘t Vijfde Seizoen zijn allemaal in blijde verwachting of hebben net een kindje gekregen.’

Klassiek met modern accent

Hoe zou u de keuken van Bell Amuse omschrijven? ‘De basis is klassiek met hier en daar wat moderne accenten van bijvoorbeeld de Aziatische keuken’, zegt Jan. ‘En de naam van het restaurant indachtig, zijn we ook gekend voor de lekkere hapjes bij het aperitief dat geserveerd wordt in een aparte bar. Naast de vaste kaart met een aantal klassiekers en de lunch op weekdagen, bieden we ook een maandmenu.’

Er zullen in Vlaanderen maar weinig straten zijn met twee restaurants die een Bib Gourmand-titel mogen dragen, maar met De Duyentoren en Bell Amuse heeft de Bellemdorpweg er nu dus twee.

‘Nu is meteen de discussie gesloten wie van de twee het beste is, namelijk alletwee’, lacht Ellen. ‘Neen, iedere restaurantuitbater in Aalter beschouwt de andere als een collega en niet als concurrent. We gaan ook vaak tafelen bij elkaar.’


Sfeerbeelden

  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 1
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 2
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 3
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 4
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 5
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 6
  • Afbeelding Bell Amuse bekroond met Bib Gourmand 7
Volledige galerij

Bekroond met Bib Gourmand
Klassiek met modern accent

Contactpagina

Reserveer nu!

Inschrijven nieuwsbrief